Wednesday, 1 February 2017

Tips Kuruskan Badan Secara Sihat #Sihat #kuruskanBadan

"Jangan kamu hina orang orang gemuk, sesungguhnya apabila dia kurus dia lagi lawa dari kau" 
- Lelaki Gemuk -

Meh baca perkongsian dari Alia Amira Rohadi tentang bagaimana dia berjaya dengan jayanya menurunkan berat badan dari 90kg – 58kg. Jom baca..

Dari status Facebook Cik Alia Amira Rohadi



"Hyee guys, sbb ramai duk tanya sy amalkan ape utk KEMPISKAN PERUT & PEHA.. So, let me shared u here

1. Pleaseeeeee KENE PANTANG AIS , CAFFEIN,COFFEE, MINUMAN BERGULA, BERGAS ( dktt sini memang akan ad suara2 sumbang kata " alaaaaa AIS tu macam susahh lahh sis" syg oihhh sy dlu nak gemok bukan skli makan je terus jadi tongdrum... Samalah mcm nak kurus. XkAn jaga makan, pantang, workout baru 3 hari tpi nak result tudiaa aih kalah orang main gym.

2.Bangunnn je dari tido sbelum korang g toilet , sblm gosok gigi, teruss minum air kosong agak2 dlm 2-3 gelas ( kalau air suam, amaaaat dan sangattt digalokkan) korang blh search kebaikan mnum air slpas bngun tido. Banyak manfaat dia

3. Kene rajin workout , zumba, exercise tpi more fokus pada bahgian perut n peha. Kalau lia habis2 malas tahap gabaann sklii pon lia akan buat mcm ni <<<baring je atas katil, dan angkat kaki lurus ke atas, buat smpai rasa tegang perut dan blakang peha,, ni pon kene slalu buat( kalau korang jenis kerje berdiri mcm nurse, cikgu * bnde ni bagus sbb galakkan venouse return : rate of blood flow back to heart)and cegah varicose vein


4. Minum air kosong 3 liter/ day paling minimum. Lagi berat badan korang , lagi banyak air yg korang kene ambil ( pleasee jangann mainn taram 3 liter tu skli hembus je, kene tahu mcm mana nak devide . So nnti xdelah asyik ulang alik toilet and bagi masa utk bladder & kidney rehat.

5. Elakkan mknan berminyak, berlemak, berkari yg akan mngangu utk loss weight( no treat day for fastest result)

6. Kene rajin detox badan ( google cara terbaik and termudah utk korang detox bdan sbb lain orang lain caranya)

7. Malas nak ckap point last ni, tapi tulah... Lia memang Amalkan greentea kosong tanpa gula dan susu...( minum greentea dri langit skli pon tapi makan xjaga, xworkout , memang kelaut lh citer dia )

" KENE DISIPLIN YANG KUAT DAN SABOR, SABOR,SABOR DAN SABRON" dalam prosess utk loss weight, loss inci dengan izinNya

* nanti ada ada masa lia shared utk kulit, muka and double chin .waitt ya.


P/s: kindly share and repost kalau bermanfaat utk korang. Gudluck and smoga kurus sblm raya"

Betul la kata kata Lelaki gemuk atas tadi...



Kerajaan Zalim sebab biarkan rakyat Malaysia ramai mati dalam badan gemuk..
Tips Kuruskan Badan Secara Sihat #Sihat #kuruskanBadan Daeng Selili Rating: 5 Wednesday, 1 February 2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ping!