Wednesday, 25 December 2013

Fenomena Kerang Naik Ke darat : Harakah Kantoi Tipu Pembaca [17,763 people like this.]


Ya, Memang BENAR Kerang Naik Kedarat!

Tapi yang Harakhadaily tulis :
"Ratusan ribu kerang naik ke darat Lahad Datu,Sabah" - HarakahDaily

Mula mula aku tak pasti apa yang ditulis oleh Laman sosial Harakahdaily ini betul atau tidak so aku blog walking la sebab aku agak minat skit pasal fenomena alam ini, mana lah tahu dari sumber yang aku kongsi di blog ini boleh membantu ramai orang terutama rakyat Malaysia dalam mencari kebenaran ,terutama berita dalam media maya ini.

rujuk sini : Harakahdaily

Hari ini kreditbiliti Harakah tercalar bila mana admin fanpage facebook HARAKAH menipu pembaca dan pengikutnya dan yang amat menyedihkan hampir 14k orang tertipu dengan admin harakah tersebut. Kejadian sebenar fenomena itu bukanlah di Lahat Datu atau sekitar2 Malaysia akan tetapi ia belaku di Mesir.

Disini admin kongsikan dari mana gambar tersebut diperolehi :





Nampak sangat Harakah jenis tabur berita tanpa usul periksa..Dah tu curi gambar tak creditkan pada tuan tanah kah kah kah...Tengok POSTER TAPAK KAKI diaorang bawah nie....Ajar orang supaya buat dosa macam macai2 mereka!!!...kah kah kah.



Fenomena Kerang Naik Ke darat : Harakah Kantoi Tipu Pembaca [17,763 people like this.] Daeng Selili Rating: 5 Wednesday, 25 December 2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ping!