Thursday, 26 December 2013

BUKTI : Fenomena Ikan Lompat Di Pelantar Minyak Terengganu?!

Aku pun pelik la kenapa la ada je cerita cerita bengong yang bergelombang dalam media baru 2-3 menjak ini, aku ingatkan Harakahakdaily jek buat. Apa apa pun Harakahakdaily memang pencetus fenomena berita palsu ini. [sini]

ini aku nak share cerita khabarnya ada fenomena ikan lumba-lumba, ketam dan semua makluk laut yang boleh melompat akan melompat kedarat konon-kononya nak mengesahkan teori "Tsunami" yang bakal melanda negara hanya sebab "ikan boleh melompat" kah kah kah..[pakar sahkan tiada Tsunami]

Gambar ini dikongsikan oleh Sumber

Dan komen sumber : Thse are two vessels at Bekok A, offshore platform off Trengganu. This is the latest picture. As u can see, tak ada gelombang besar dan tak ada ikan main lompat lompat. Lompat tinggi lompat jauh lompat galah dan lompat parti pun tak ada. So kemungkinan gambar yg tgh tersebar sekarang mungkin hoax (palsu). Apapun, amaran ombak besar dan air pasang telah pun dikeluarkan oleh pihak berkuasa. Sila berhati hati.

Bawah ini gambar yang menipu pembaca blog?!
(malas nak mention blog mana)


Kesimpulannya perkara ini adalah PALSU!!!
Tak dapat aku nak tengok ikan lumba-lumba naik atas pelantar minyak emmm....wallahualam..

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.
BUKTI : Fenomena Ikan Lompat Di Pelantar Minyak Terengganu?! Daeng Selili Rating: 5 Thursday, 26 December 2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ping!