Thursday, 11 July 2013

Clone Nama Tun Mahathir Difitnah?!

I found nice twitter account dri admirers tun M from middle east. Dia org buat Parody/Clone account Tun Mahathir untuk educate thinking for arab world people & many quotes dari speech tun di terjemahkan ke dlm bahasa arab in the account.. Sampai macam tu sekali??????? Hebat!


People quote :

Emma Rahim Azzurri : “ Saya tinggal kat middle east.. Almost 6yrs! Yes.. Everywhere u pergi.. Ppl cakap pasal mahathir.. About recent pru13 nie.. Saya ada borak ngan kwn sekerja saya... Conversation dia quite interesting... I did post kat my fb.. But conclusion.. Dia suruh saya sokong Parti yg mahathir sokong.. Even Mahathir is not our PM anymore.. Siap paksa lagik..!! Hahahhahaha... Mmg best! And yes.. Org sini mmg sayang mahathir!!”

Cahaya Al Karim : “ semua rakyat di Mesir pun mengharapkan Morsy dapat contohi Tun... sampai khutbah Jumaat kat sana sebut nama Tun .. baghal baghal di Malaysia saja dok hina Tun.....”

Fadyl Hamzah : “Let me share u something since I am currently working abroad in Saudi for the past almost 3 years. I am proud to say that I am a product of Dr Mahathir and the only Malaysian working in one of the most respected bank in Saudi. My working colleagues are mixed with different nationalities, from Far East to Europe and even the local peoples. My job requires me to associate with the local corporate peoples, of which most of them have a high respect to our Tun M. He has transformed Malaysia becoming a role model to the other Muslim countries. Being a Malaysian ambasssador to this Bank my work seems easy since the trust they put to the Malaysian by virtue of having a good leader like Tun M.”

Cik Leen : “He is a great leader.. bila saya di melbourne 4 thn lepas.. pemandu teksi trus bertanya adakah Mahathir PM saya tatkala saya berkata saya de malaysia.. saya kata yer.. dgn senyuman lebar dia berkata your country is very lucky to hv such a charismatic leader.. dia kata dia tak kenal pemimpin Malaysia yg lain.. hanya Mahathir pemimpin Malaysia.. saya sgt bangga.

Dira Ziq When : ”i was in dubai 4 years ago, ada pak arab senyum bila dia tau saya org malysia. Dia terus tya do u know what is the most amazing in Malaysia? I jawab our mix culture with mix races. He said, No! Your Mahathir!! Mahathir is the great Islamic leader in this world SubhanAllah. Saya pn terus terdiam sambil tahan sebak di dada. Terasa bangganya jd org Malaysia. Alhamdulillah.”

Kalsom Haji Sailan : “Di akhirat nanti akan ada org yg "muflis" krn dah lah amalan baik mmg tak de, dosa ddunia tak tertanggung, Manakala Tun pula peroleh bnyk sgt pahala yg dtg dr fitnah & tuduhan2 yg tidak berasas... Itu sebab Tun sentiasa senyum krn jelas " ultimate vision" nya... Khidupan akhirat yg kekal abadi."

Credit : KAAI








للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.
Clone Nama Tun Mahathir Difitnah?! Daeng Selili Rating: 5 Thursday, 11 July 2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ping!