Monday, 1 July 2013

Alam Maya, Datuk Kamilia Dan Mior Black

Mari pandang secara positive..Hakikatnya pro BN memang agak hambar dialam maya hinggakan PM kita terpaksa mention pasal perang persepsi dengan pembangkang!


Pada PRU13 lepas Datuk Kamilia telah memecah tradisi dengan memaut 400+ undi kepadanya sekaligus mengurangkan majoriti kepada pemenang parliment kuala kangsar Dato Wan Khairil, jika fenomena perang saraf ini kekal hingga pada PRU14 aku berani katakan Kuala Kangsar bakal ruyup dan jangan tak tahu didalam kepimpinan parti hari ini ada tabiat tikam menikam.(ops jangan melatah)

Beberapa faktor yang menyumbang kepada pecahnya undi ini diantaranya persepsi yang dibawa dialam maya! 400+ orang bukan jumlah yang kecil ia mampu memberi impak besar pada pilihan majoriti, jumlah ini bukan sumbangan dari orang-orang yang pro kepadanya 100% (sebab sebiji bas je p antar memorandum).tetapi dari golongan protes dan atas pagar aku tak fikir pembangkang beri undi pada Datuk.



Aku tak setuju tindakkan tata-tertib yang akan dikenakan kepada mereka-mereka sebab selama ini orang YANG AKAN DIHUKUM itu sebenarnya diantara yang menjadi tunjang kepada UMNO dulu kini dan selamanya. Yang tungang terbalik buat gerak saraf rumah ke rumah dulu selama beberapa tahun tu semua orang-orang itu. (Harap korang boleh dedahkan semua gambar-gambar yang korang tunjuk pada aku dulu)

Aku bukan pro-kamilia atau pembodek murahan, aku memberi pandangan dengan terbuka lagipun, lagipun Datuk Kamilia memang tidak ada lagi tunasnya didalam UMNO berhubung beliau telah dipecat dari UMNO, Hope Datuk boleh berehat la..kalau nak berkempen untuk pelapis muda amat-amat dialu alukan. Aku tak pernah lupa jasa Datuk!

Aku pernah membuat sesi perjumpaan dengan Datuk Kamalia sebelum PRU13, bersama team perak cybertrooper (SINI) lebih kepada sembang-sembang minum tea. Jika  Datuk Kamalia membaca artikel ini ingatkah lagi apa yang Datuk Kamalia katakan kepada pada Perak cybertrooper baru masa tu? Hari ini Datuk Kamalia percaya atau tidak?


Teman nak tanya si calon bebas sungai rapat Mior Black Kena pecat dari UMNO tak?


SENARAI AHLI UMNO YANG DIPECAT BERTANDING SEBAGAI CALON BEBAS PILIHAN RAYA UMUM KE – 13

1. PARLIMEN KUALA KANGSAR – DATUK KAMILIA IBRAHIM (NAIB KETUA WANITA UMNO MALAYSIA)

2. PARLIMEN TASEK GELUGOR & DUN SUNGAI DUA – DATUK SERI HAJI MOHD SHARIFF BIN HAJI OMAR 

(AHLI JAWATANKUASA BHG)

3. PARLIMEN SEPANG – DATO’ HAJI SUHAIMI BIN MOHD GHAZALI (KETUA PEMUDA BAHAGIAN)

4. HANAPIAH BIN MOHAMAD

5. DUN BUKIT NANING (BAKRI) – GHAZALI BIN SALAMON (AHLI JAWATANKUASA BHG)

6. PARLIMEN BANDAR TUN RAZAK – SUKERI BIN ABD SAMAT (SETIAUSAHA KERJA BAHAGIAN)

7. MOKHTAR BIN SALEHUDIN (KETUA PENERANGAN CAW.) 


8. DUN TITI TINGGI (PADANG BESAR) – YAACOB BIN MAN (AHLI JAWATANKUASA BAHAGIAN)

9. DUN PANTAI MERDEKA (SUNGAI PETANI) – MOHD. YUSOF BIN LAZIM (AHLI JAWATANKUASA BAHAGIAN)

10. DUN NENGGIRI (GUA MUSANG) – ABDUL AZIZ BIN MOHAMED (AHLI JAWATANKUASA BAHAGIAN)

11. PARLIMEN LEMBAH PANTAI – RUSLI BIN HAJI BABA

12. PARLIMEN BERA- MOHD. WALI ALANG AHAMAD

13. PARLIMEN PERMATANG PAUH – DR ABDULLAH ZAWAWI SHAMSUDDIN

14. DUN LENGGENG (SEREMBAN) – ZULKIFLI BIN ABDULLAH (KETUA PENERANGAN CAW.)

15. DUN PENGKALAN BHARU (BERUAS) – MOHD NIZAM BIN IBRAHIM

16. DUN KAJANG (HULU LANGAT) – MOHD KHALID BIN KASSIM (KETUA CAWANGAN)

17. DUN ALOR MENGKUDU (ALOR SETAR) – FADZIL BIN HANAFI

18. DUN SUNGAI LIMAU (JERAI) – SOBRI BIN AHMAD

19. PARLIMEN ARAU & DUN SANGLANG- ZAINUDIN BIN YOM

20. DUN SEBERANG JAYA (PERMATANG PAUH) – SHAMSUT TABREJ BIN G.M ISMAIL MARICAR

21. DUN BATU UBAN (BUKIT BENDERA) – MOHD NOOR SIRAJAJUDEEN BIN MOHD ABDUL KADER

22. PARLIMEN TANJONG KARANG – MASRUN BIN TAMSIR

23. DUN KUALA PERLIS (KANGAR) – SHAARI BIN LUDIN

24. DUN INDERA KAYANGAN (ARAU)- AMEIR BIN HASSAN

25. DUN SUNGAI TIANG (PENDANG) – HAJI ROSLI BIN OMAR

27. PARLIMEN BAGAN SERAI – ABDUL LATIF BIN MASUD

29. DUN GUNONG SEMANGGOL (BAGAN SERAI) – HALIDI BIN WAHAB

30. DUN CHANGKAT JERING (BUKIT GANTANG) – ZULKEFLI BIN IBRAHIM

31. DUN PENGKALAN BAHARU (BERUAS) – AHMAD NIZAM BIN IBRAHIM

32. PARLIMEN KOTA BELUD – LAMSIL BIN HAMIDSOR

33. PARLIMEN LIBARAN – SAHAR BIN SAKA

34. PARLIMEN KALABAKAN – MOHD BIN MANUKE

35. DUN SULAMAN (TUARAN) – ALI AKBAR BIN KAWI

36. DUN LUMADAN (SIPITANG) – RAPAHI BIN EDRIS

37. DUN SUGUT (BELURAN) – ABDUL RAHMAN BIN ATANG

38. DUN LAHAD DATU (SILAM) – ALIANDU BIN ENJIL

39. DUN SULABAYAN (SEMPORNA) – GHAZALIE BIN PG. HINDI @ ABDUL GHANI

40. HUSSEIN BIN MUMAKIL

41. JULKALANI BIN ABD RAHMAN

42. MAMAT BIN BALHANA

43. DUN SENALLANG (SEMPORNA) – AB KARIM BIN TALIP

44. ABDUL MANANG BIN HATIB LAWARI @ OS

45. ATAL MUHAMMAD BIN K.K ABD MENANG

46. DUN MEROTAI (KALABAKAN) – RITA RUDIANSAH BIN ABU BAKAR

47. DUN SEBATIK (KALABAKAN) – MOHAMAD YUSUP BIN LEWAH

48. DUN SULAMAN (TUARAN) – ARIFFIN BIN HARITH

49. AK. ALIUDDIN BIN PG. MOHD. TAHIR

50. DUN LUMADAN (SIPITANG) – SAUDI BIN SUHAILI

51. DUN KARANAAN (RANAU) – MAT JAILI BIN SAMAT

52. DUN LIAWAN (KENINGAU) – NUSLEH BIN MADARAK

53. PARLIMEN PENSIANGAN & DUN NABAWAN – FATIMAH BINTI AGITOR @ MOHD DAUD

54. PARLIMEN BELURAN & DUN SUGUT – DATU KAMARUDDIN BIN MUSTAPHA

55. DUN SUNGAI SIBUGA (LIBARAN) MOHD ARSHAD BIN ABDUL

56. DUN KUNAK (SILAM) – HUSSEIN BIN IBNU HASSAN

57. SHARIF SHAMSUDDIN BIN SHARIF SAGAF

58. PARLIMEN SEMPORNA & DUN SENALLANG – DATU BADRUDDIN BIN TUN DATU HAJI MUSTAPHA

59. PARLIMEN RANAU & DUN PAGINATAN – YAZID BIN SAHJINAN

60. PARLIMEN TAWAU – AHMAD BIN AWANG @ MADON

61. PARLIMEN KALABAKAN – YAHYA BIN ZAINAL

sumber

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.
Alam Maya, Datuk Kamilia Dan Mior Black Daeng Selili Rating: 5 Monday, 1 July 2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ping!