Saturday, 15 June 2013

Penyokong Lembu Gila

Penyokong PKR terus membenarkan diri mereka dimanipulasi oleh para pemimpin mereka gara-gara hanyut dengan ketaksuban yang melampaui batas.

Penulis sendiri pun akan memanipulasi budak-budak ini cukup-cukup jika saya dapati mereka sudah terlalu taksub dan menurut saja apa yang saya cakap, demi untuk menunjukkan kekuatan dan kononnya “kebenaran” kepada umum.


Bila sudah terjerat dengan kenyataan Speaker Pendekar dan baru terasa tindakan memboikot sesi angkat sumpah sebagai “tindakan bangang”, senang-senang mereka boleh bagi alasan kenyataan mereka sudah disalahtafsir oleh media kerajaan.

Sewaktu pemimpin spin untuk boikot, penyokong pun sama spin. Bila pemimpin u-turn dengan memberi alasan kenyataan sudah diputarbelitkan, penyokong pun sama mengangguk, ‘memang media UMNO kaki fitnah”.

Dan, yang paling jelas menunjukkan minda pakatan ini sudah “tak centre” ialah bila mereka pandai-pandai mahu melantik Speaker Dewan Rakyat dengan mencadangkan nama Dato Abd Kadir Sulaiman, bekas Hakim Mahkamah Persekutuan.

Menambah lagi tanda-tanda PKR ini memang penganut fahaman undang-undang rimba, mereka beri alasan Speaker mesti betul-betul bebas dari politik, sedangkan Speaker PKR Perak dulu sampai sanggup bersidang bawah pokok gara-gara tidak mahu menerima hakikat kerajaannya sudah tiada.

Kita rakyat Malaysia sangat malang kerana terpaksa berhadapan dan menghadapi gerombolan pemimpin dan penyokong yang meletakkan undang-undang dan peraturan di atas perasaan dan kehendak nafsu sendiri.

Karenah gerombolan yang menganut ideologi perundangan haiwan inilah yang “mahu tidak mahu” terpaksa dihadapi juga oleh seluruh rakyat negara ini.


Karenah gerombolan yang menganut ideologi perundangan haiwan inilah yang “mahu tidak mahu” terpaksa dihadapi juga oleh seluruh rakyat negara ini.

Kita tiada cara untuk berhadapan dengan lembu naik minyak atau berpenyakit lembu gila, melainkan terpaksa menghapuskan dan menembak mati gerombolan ini. Jika dibiarkan, ia boleh memberi mudarat kepada banyak pihak.

Anutan fahaman haiwan ini sudah melampaui garis dan batasan sesebuah nilai kehidupan dan ketamadunan. Sebelum ia memudaratkan kehidupan masyarakat yang lebih besar, tindakan mereka ini harus dihentikan walaupun secara paksa dan keras.

Patut dikandangkan, kita kandangkan. Patut kita kemilikan. Patut kita letakkan di National Feedlot Corporation, kita feedlotkan. Bekalan lembu negara pun masih kekurangan.
Kamarulzaman Kamdias
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.
Penyokong Lembu Gila Daeng Selili Rating: 5 Saturday, 15 June 2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...