Saturday, 22 June 2013

Penyelewengan DAP?!DAP telah membuktikan bahawa parti mereka penuh dengan tipu muslihat dan kejahatan. Hanya penipu saja yang selalu syak orang lain juga penipu sepertinya. Selama ini DAP mendabik dada kononnya mereka sebuah parti yang telus dan bebas rasuah. Mereka menuduh UMNO dengan bermacam-macam fitnah untuk membunuh UMNO. Namun akhirnya kebenaran yang cukup pahit buat penyokong DAP telah terbongkar.


Penyelewengan dan salah guna kuasa dalam pemilihan CEC DAP begitu teruk lalu mereka mencipta alasan kononnya kesilapan sewaktu pengiraan berlaku disebabkan oleh kelalaian pegawai yang bertugas ketika mengira undi. Pemilihan CEC juga telah dibantah oleh lebih 700 ahlinya sendiri. Mereka telah dinafikan hak untuk mengundi. Tembelang dan kediktatoran DAP telah terbukti namun pemimpin DAP masih cuba bersilat untuk mengaburi mata rakyat dengan segala putar belit dan pembohongan mereka.

Sementara itu satu lagi Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) DAP Pandan telah dijalankan dalam keadaan tergesa-gesa di sebuah restoran. Mesyuarat tersebut gagal mengikut perlembagaan parti walaupun dihadiri beberapa pemimpin mereka. Antara yang hadir ialah Pengerusi DAP Selangor, Teresa Kok; Ketua Publisiti DAP, Tony Pua; Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kg. Tunku, Lau Weng San dan ADUN Teratai, Tiew Wey Keng.

DAP telah melanggar perlembagaan parti apabila gagal menjemput semua ahli DAP yang terlibat ke AGM tersebut, Malah cawangan Taman Sri Muda juga tidak menerima surat jemputan rasmi, sebaliknya dimaklumkan melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) sahaja. Dan yang amat penting adalah AGM tersebut berjalan dalam keadaan tidak cukup korum. Sebanyak sembilan cawangan dalam kawasan Pandan telah hadir AGM tersebut, namun dua daripadanya dipercayai tidak cukup korum dan tidak dapat mengundi. Menurut sumber AGM itu dipercayai bagi ‘mencantas’ cawangan yang bertindak lantang menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap cara pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) pada Disember lalu.

Jelas di sini DAP sememangnya sebuah parti yang penuh dengan tipu muslihat keji yang cuba berselindung disebalik kononnya sayangkan Negara telus, ikhlas dan bebas rasuah. Segala muslihat DAP akan dibongkar satu persatu. Rakyat akan tahu akan agenda sebenar mereka dan nilai parti mereka yang terlalu keji sememangnya tidak layak memimpin rakyat di mana-mana bumi Negara kita.


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.
Penyelewengan DAP?! Daeng Selili Rating: 5 Saturday, 22 June 2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...