Saturday, 15 June 2013

Lagi Tukang Flashmob dikutip!!

15 BARUA ANWAR DISUMBAT KE LOKAP DEPAN SOGO.SYABAS PDRM!!

15 peserta flash mob Black 505 ditahan polis di hadapan pusat membeli belah Sogo di Jalan Tuanku Abdul Rahman, hari ini....Mereka yang ditahan termasuk aktivis Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Edi Nor Riduan dan aktivis mahasiswa Ekhsan Bukharee, selain seorang kanak-kanak berusia 10 tahun dibawa dengan trak ke IPD Dang Wangi... bersama 14 yang lain kini berada di Balai Dang Wangi. Seorang budak 10 tahun turut ditahan.

Hidup Rakyat!, tulis Edi Nor Riduan laman twitternya.Seorang anggota SAMM Wilayah Persekutuan dikenali sebagai Alex memaklumkan Keadilandaily, kumpulan kira-kira 50 peserta berhimpun secara aman di hadapan Sogo sambil membawa plakad membantah penipuan pilihan raya.

Menurutnya, kumpulan mereka yang berhimpun sejak jam 2 petang diawasi kira-kira 30 anggota polis beruniform dan preman."Ada yang berucap secara ringkas.

Sebahagian berdiri di pinggir jalan dan bawa plakad bantah penipuan pilihan raya. Pemandu kereta pun beri sokongan dengan bunyikan hon.

Tiba-tiba, beberapa polis dekati orang yang berucap. Hanya runding sekejap dan mereka terus tahan untuk dibawa ke trak polis - sumber
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Lagi Tukang Flashmob dikutip!! Daeng Selili Rating: 5 Saturday, 15 June 2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...