Monday, 31 December 2012

Bayangkan Ini Gambar-Gambar Anak Anda!!!



Tanjat boboi!!!, KADANG² pengguna facebook sering mengupload gambar peribadi yang  terlalu sulit (seperti gambar ini, Gua surf je dalam internet jumpa pic ini)aku tahu tuan punya badan pon tak rela kot nak buh picture profile gambar mcm ini kan?Mau tersembur darah mak ayah kalau gambar mcm ini tersebar di internet khususnya.gua nak cerita salah satu cara penyangak cyber buat kerja macam ini. TOLONG LINDUNGI KELUARGA, SAHABAT, SAUDARA DAN MASYARAKAT KITA!!! 


Kes penipuan Auto Subscribers/Like di facebook semakin berleluasa. Pengguna Auto Subscribers/Like kalau pun nak jadi glamour janganlah sampai diperbodohkan, hanya seorang dapat Subscribers/Like banyak iaitu orang yang membuat aplikasi Penipuan Auto Subscribers dengan pertolongan mangsa (anda).


Berikut adalah contoh gambar bukti palsu:


Link ni adalah contoh blog untuk menipu mangsa >> http://autolikehack.blogspot 

Selepas pengguna jahil membenarkan app ini mengakses Facebook mereka, maka merebaklah (Auto Share/Like) tipu ini di group/page yang ada dalam senarai pengguna facebook.

Berikut adalah contoh gambar auto share/like:


Kalau nak popular sangat pun janganlah buat macam ni, menyusahkan admin group/page je nak padam satu-satu posting sampah penipu ni!!! Semua ni hanyalah spamming oleh hacker-hacker yang berleluasa dan ingin mengambil kesempatan. Kalau password korang kena hack kan naya tu.. STOP IT PLEASE! 

Lain² cara:-
*Semasa chatting BF/GF mintak gambar sulit@seksi..bla..bla..bla... lalu gambar tersebut berada dalam akaun FB itu, dan tak semena-mena akaun kena hack...dan tersebar pic/maklumat peribadi korang :((
*Semasa hantar Handphone/PC/laptop untuk format @ repair kat kedai tu tolong buang/back-up file tu sendiri jangan percaya sangat dengan TUKANG tu..bukan adik beradik kita pun!!!
*Semasa belum kahwin ini tolong la jangan duk tayang bodi kepada bukan yang halal
MORAL:
JANGAN MMS/EMAIL/UPLOAD PIC SEBARANGAN DALAM ALAM MAYA INI



للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.
Bayangkan Ini Gambar-Gambar Anak Anda!!! Daeng Selili Rating: 5 Monday, 31 December 2012
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ping!